top of page
Silveri - Tadej in Taras Gasparin - penine, klet - Foto Marijan Mocivnik - 4200 -3155-6.jp

Doma v Brdih od leta 1710

Zgodba dveh družin Gašparin in Vuga. Začetki vinogradništva družine Gašparin segajo daleč v leto 1710, ko je naš pra stari oče, notar Blaž Gašparin, sin šmartnsko-imenjskega posestnika Adama Gašparina, poleg notarske službe upravljal veliko družinsko posestvo z več kolonskimi kmetijami.

Vse od takrat se je izročilo vinogradništva in vinarstva prenašalo iz roda v rod.

Mirko, Boris, Maruška Gašparin, Silverij, in njegov sin Goran Vuga, naši vzorniki, ki so se že od malih nog se začeli posvečati vinogradom in vinu ter jih s svojim neutrudnim delom preoblikoval v tisto, kar je postal Silveri danes.​

Midva, Taras in Tadej, pa sva Silveriju prinesla željo po eksperimentiranju in znanju, ki sva se ga naučila med študijem. Oba sva trdno vpeta v vinogradništvo, enologijo in neskončen svet pridelave penin po klasični metodi.  Skupaj s starodavnim vinogradniškim znanjem smo uspeli pridelati penine in vina vrhunske kakovosti, nagrajena z nekaterimi najpomembnejšimi nagradami v vinskem svetu.
Danes s četrto generacijo pred vrati s ponosom gledamo v prihodnost in veseli nas,  da ima Silveri trdne temelje za bodočnost. To je zgodba o strasti, trdemu delu, navdušenju, pogumu in zaupanju.

Gasparini Web.jpg

Starodavna listina iz leta 1750.

Listina je shranjena v Pokrajinskem zgodovinskem arhivu v Gorici pod signaturo:

Archivio Storico Provinciale, Gorizia, Serie Diverse. Atti notarili e privati I, b. 75/1, fasc. 1.

Silverij Vuga 1934 - 2006

Silverij Vuga. Naš največji navdih že od samega začetka. Z vinarstvom se je ukvarjal celo življenje. Njegovi začetki z vini segajo v njegova otroška leta. Velik veseljak, med drugim pomemben glas v briškem oktetu. Od nekdaj ljubitelj penin in mehurčkov. Ravno iz te strasti sta Taras in Tadej nadaljevala pot posvečeno peninam. Zapustil nas je v letu 2006.

bottom of page