top of page

POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji

 

Ti splošni pogoji poslovanja, objavljeni na spletni strani www.silveri.si pod rubriko »Splošni pogoji poslovanja« so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Splošno uredbo EU o varstvu podatkov in določajo pogoje uporabe spletne strani ter pogoje za nakup izdelkov preko spletne trgovine Vinarstva Silveri, ki je dostopna na povezavi www.silveri.si (v nadaljevanju: spletna stran) in jo upravlja Taras Gašparin, Neblo 1h, 5212 Dobrovo, v nadaljevanju Silveri.

 

Kupce ponudnik obvešča, da v kolikor se kupec odloči za nakup izdelkov preko spletnih trgovin drugih ponudnikov (npr. nakup preko Gredič d.o.o., Vinoteka Brda, Evino d.o.o. ali Koželj d.o.o.), ki jih najde na podstraneh ali odsekih te spletne strani, ga v tem primeru zavezujejo določila pogojev poslovanja drugih ponudnikov ter njihove politike varstva osebnih podatkov.

Spletna trgovina omogoča nakupe fizičnim in slovenskim pravnim osebam.

»Kupec« ali »uporabnik« v teh pogojih poslovanja predstavlja vsako osebo, ki se odloči za nakup izdelkov preko spletne trgovine Vinarstva Silveri ali ki uporablja oziroma obišče spletno stran www.silveri.si

 

Z uporabo spletnega mesta www.silveri.si uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh splošnih pogojev poslovanja, s politiko zasebnosti in piškotki ter potrjuje, da je bil seznanjen z njihovim celotnim besedilom.

Uporabnika zavezujejo splošni pogiji, veljavni na dan njegovega obiska spletne strain www.silveri.si oziroma na dan oddanega naročila.

 

Silveri se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba, zagotovil naslednje informacije:

podatke o ponudniku

kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s ponudnikom

bistvene lastnosti izdelkov

o dostopnosti izdelkov

cene izdelkov, vrednost brez DDV-ja in strošek poštnine

podatke o načinu plačila

podatke o dobavi

časovno veljavnost ponudbe (če časovno omejena)

rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop

pojasnilo postopka s pritožbo

 

1. INFORMACIJE O PONUDNIKU

Ponudnik in njegov naslov: Silveri, Taras Gašparin, Neblo 1h, 5212 Dobrovo, Slovenija

 

2. DODATNI PODATKI PRI SPLETNI TRGOVINI

Telefonska številka: +386 5 30 22562
Mobitel: +386 40 537 986
Elektronski naslov: silveri@silveri.si

 

3. BISTVENE ZNAČILNOSTI POSAMEZNIH IZDELKOV IN CENE

Bistvene značilnosti posameznih izdelkov in cene so opisane pri vsakem konkretnem izdelku, ki je na voljo v spletni trgovini Vinarstva Silveri. Vse cene so brez DDV in se ga ob nakupu ne zaračunava.

 

4. REGISTRACIJA

Registracija uporabnika ni potrebna. Za izvedbo nakupa pa je potreben vnos osebnih podatkov (ime, priimek, e-naslov, telefon (neobvezen), ulica, poštna številka, mesto in država ter izbor vrste plačila (po predračunu, s karticami), ki so nujno potrebni za uspešno izvedbo naročila in dostavo izdelkov.

 

5. NAROČILA

Postopek naročila je opisan v nadaljevanju teh pogojev.

 

6. MOŽNOST SPREMEMBE NAROČILA

Kupec lahko že oddano naročilo spremeni, dokler ga ponudnik dokončno ne potrdi z odpošiljatvijo potrditvenega obvestila kupcu po e-naslovu, ki ga je v naročilu navedel kupec. Po dokončni potrditvi naročila s strani ponudnika, sprememba naročila ni več možna.

 

7. ODPREMA BLAGA

Izdelki, ki so na zalogi, bodo odpremljeni v roku 2-3 delovnih dni, šteto od dneva dokončne potrditve naročila s strani ponudnika, v primeru plačila po predračunu pa je pogoj za odpremo blaga tudi ta, da ponudnik pred tem prejme celotno plačilo po predračunu.

Izdelki bodo dostavljeni preko naših pogodbenih dostavljavcev.

Cenik poštnine za steklenice volumna 0,75 l (v € z vključenim DDV)

Pri volumnu steklenic 0,75 l se za naročila, večja od 12 steklenic, obračuna ustrezen seštevek poštnin, opredeljenih v ceniku.
Primera:

poštnina za naročilo od 13 do 18 steklenic je enaka seštevku zneska poštnine za do 12 steklenic in zneska poštnine za do 6 steklenic

poštnina za naročilo od 19 do 24 steklenic je enaka dvakratniku zneska poštnine za do 12 steklenic

Nad zneskom naročila, določenim na spletni strain "Brezplačna dostava" in opredeljenim za vsako posamezno državo, se poštnina ne zaračuna.

 

 Cena manipulacije in pakiranja je všteta v ceno. 

 

Dostavljamo v Republiko Slovenijo in druge države članice EU. Za dostave izven EU nas kontaktaktoraje na e-naslov silveri@silveri.si

 

Če izdelkov ne bo mogoče dostaviti v predvidenem času, bomo kupca o tem nemudoma obvestili, pri čemer bodo uporabljeni kontaktni podatki, ki jih bo kupec sporočil ponudniku ob oddaji naročila.

 

 

 

 

8. PLAČILNI POGOJI

Izdelke lahko plačate:

po predračunu: v tem primeru se pošiljka odpremi v predvidevenem roku 2-3 delovnih dni po tem, ko ponudnik prejme celotno plačilo po predračunu.

s kreditno kartico Visa, Mastercard ali po povzetju.

 

9. VARNOST IN OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje, da bo vse osebne podatke varoval, zbiral in obdeloval v skladu s predpisi. Osebni podatki se zbirajo in obdelujejo skladno s politiko zasebnosti.

 

10. PREPOVED PRODAJE VINA MLADOLETNIM OSEBAM

Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedena. Zato mora biti kupec v času oddaje naročila polnoleten, kar jamči z s klikom na rubriko, da je polnoleten.

 

11. ODSTOP OD POGODBE

Kupec, ki je potrošnik, ima pravico, da v 7 dneh po prevzemu izdelkov pisno obvesti ponudnika, da odstopa od pogodbe, pri čemer mu ni treba navesti razloga za svojo odločitev. Pri tem ga bremenijo stroški vračila izdelkov ponudniku.

Kupec mora ponudnika obvestiti o odstopu od pogodbe in vrnitvi izdelkov pisno na e- naslov silveri@silveri.si ali po pošti. Obvestilo o odstopu in izdelke mora kupec poslati ponudniku najpozneje v 7- dnevnem roku šteto od dneva prevzema izdelkov.

Kupec mora blago vrniti nepoškodovano, neodprto ter v originalni embalaži na naslov ponudnika.

 

12 . POGODBA

Pogodba je sklenjena, ko se kupec strinja s splošnimi pogoji poslovanja, ko potrdi, da ni mladoleten in mu prodajalec po oddanem naročilu pošlje potrditveno sporočilo. Pogodba se sklene v slovenskem jeziku. Ti pogoji poslovanja so sestvani del pogodbe.

 

13. IDENTIFIKACIJA STRANK

Zaradi izročitve izdelkov pravemu naročniku, si ponudnik oziroma pooblaščena dostavna služba pridržuje pravico na primeren način preveriti istovetnost prevzemnika naročenih izdelkov (vpogled v osebni dokument s fotografijo).

 

14. E-NOVICE

S prijavo na e-novice se uporabnik lahko naroči na prejemanje e-novic Vinarstva Silveri. Uporabnik, ki se prijavi na e-novice, dovojuje in soglaša, da Silveri uporabi uporabnikov e-naslov za namen obveščanja o novostih, ponudbi, popustih, promocijskih dejavnostih ter za statistično obdelavo. Podatki o e-naslovu uporabnika se shranjujejo, dokler se uporabnik ne odjavi od e-novic. Uporabnik se od e-novic lahko odjavi kadarkoli.

 

 

 

15. IZVENSODNO REŠEVANJE SPOROV

Pobudnik si bo prizadeval morebitne spore reševati izvensodno.

Na spletno reševanje potrošniških sporov je možno dostopati preko platforme, dostopne na https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&Ing=SL

 

16. ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE

Ponudnik odgovarja za stvarne napake v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov.

 

17. UPORABA PRAVA IN PRISTOJNOST

Pravna razmerja med kupci in ponudnikom se urejajo v skladu s predpisi Republike Slovenije in predpisi EU, ki urejajo pravice potrošnikov. Morebitni spori se bodo reševali sporazumno, če to ne bo mogoče, pa bo za reševanje sporov pristojno stvarno pristojno sodišče v Novi Gorici ali drugo po predpisih pristojno sodišče.

 

19. PRAVNO OBVESTILO

Vse pravice vseh spletnih straneh www.silveri.si so pridržane. Vse informcije in gradiva, tako pisna kot slikovna, spletnih straneh www.silveri.si so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine Silverija ter z njim povezanih partnerjev, katerih vsebine so vključene v spletne strani www.silveri.si Uporabnik lahko uporablja vsebine na spletnih straneh www.silveri.si zključno za svojo osebno uporabo. Vsaka druga vrsta uporabe vsebih spletnih strani www.silveri.si ni dovoljena. Informacij in gradiv, objavljenih na spletnih strani www.silveri.si se ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega soglajsa Silverija.

Payment Methods
bottom of page